25 Ocak 2012 Çarşamba

FM 2012 Konuşma Tonları




                                   FM 2012 TAKIM KONUŞMA TONLARI

FM 2012 ile birlikte gelen en büyük değişikliklerden biri de biliyorsunuz takım konuşma tonlarıdır. Bunları hemen bir hatırlayalım;



Reluctant (İsteksiz): Sanırım açıklamaya gerek yok :) Herhalde kimse oyuncuları ile konuşurken bu tonu kullanmaz...

Cautious(Tedbirli): Takım konuşmalarımız da bu tonu da pek tercih etmemeliyiz...

Calm(Sakin): Bu tonda ki konuşmayı daha çok sizden çok daha iyi ekipler karşısında veya sonucu sizi etkilemeyecek bir maçta oyuncularınızı sakin tutmak için kullanacağınız bir tondur...

Passionate(Hırslı): Bu konuşmayı ilk yarıda istediğiniz bir skoru elde edemezseniz takımı hırslandırmak amacı ile yaparsınız ve baya da işe yarar...

Assertive (kendine güvenen, iddialı): Bu tonu da oyunculara güven aşılamak amacı ile yaparız. Örneğin oyun esnasında takımınızın motivasyon kısmına baktığınız zaman oyuncunun "playing with confidence" yani kendine güvenli bir şekilde oynuyor olduğunu görürsünüz...

Aggressive(Agresif): Hani derler ya iki ucu b.klu değnek diye. Bu ton tam bu anonim yazı için doğmuş :) Nerede ve ne zaman kullanacağınızı bilirseniz elde edeceğiniz sonuç bütün tonlardan daha etkili olur ama bilmezseniz ise sizi batırır. Bir kere kesinlikle maçtan önce kullanmamanız gereken bir ses tonudur. İlk yarı bitti ve takım çok kötü bir oyun ortaya koydu (şut çekemedi, karşı takım 3-4 gol atı gibi) o zaman bu tonu kullanırsan kesin sana iyi yönde oyuncuların dönüşü oluyor.



Maçtan Öncesi Takım Konuşmaları Nasıl Olmalı


Eğer açık ara favori sen isen ve takım da o an çok iyi gidiyor ise; "Let’s give the fans something to cheer today!" konuşmasını passionate yada assertive tonunda yapınız... 


Eğer açık ara favori sen isen ve takım da o an iyi gitmiyor ise; "I’m expecting you to win today boys!" veya konuşmasını passionate yada assertive tonunda yapınız veya "come on lads show me what you can do" konuşmasını passionate tonunda yaparak onları cesaretlendirebiliriz. Veya "Just go out there, relax and play your natural game. The result will come" konuşmasını calm tonunda yapabiliriz.


Eğer denk güçte ise rakip ve takım da o an çok iyi gidiyor ise; Eğer maç evimizde ise "lets give the fans something to cheer about!" konuşmasını Assertive tonunda deplesmanda ise de Calm tonunda değerlendirebiliriz.

Eğer denk güçte ise rakip ve takım da o an iyi gitmiyor ise; "Come on lads show me what you can do!" konuşmasını passionate tonunda yapabiliriz.

Eğer rakip bizden çok daha güçlü ise;  "Good luck lads" konuşmasını calm tonunda yapabiliriz. Eğer karşıda ki rakip imkansız diyebileceğiniz bir rakip ise "enjoy the match today " diyerek takımınızı rahatlatabilirsiniz. En azından çok kötü bir mağlubiyet alsanız bile moralleri gelecek maçları etkileyecek kadar bozulmayacaktır.



Devre Arası Takım Konuşmaları

Eğer ilk yarı takım önde ise ve sergiledikleri oyun iyi ise ;  "I’m pleased with how things are going, keep it up" konuşmasını assertive tonunda yapabiliriz eğer karşıda ki takım en fazla bizim kadar güçlü ise. Eğer bizden çok daha güçlü ise aynı konuşmayı passionate tonunda yapabiliriz.

Eğer ilk yarı takım önde ise ve sergiledikleri oyun kötü ise; "Don't think the job is done" konuşmasını passionate tonunda yaparız eğer rakip en fazla bizim kadar güçlü ise. Eğer bizden çok daha güçlü ise "I’m pleased with how things are going, keep it up" konuşmasını passionate tonunda söyleriz.

Eğer ilk yarıya takım berabere veya az bir farkla geride girdi ise; "I am not happy with your performance out there"  konuşmasını passionate tonunda yapabiliriz eğer karşıda ki takım en fazla bizim kadar güçlü ise. Eğer bizden çok daha güçlü ise "The way the game is set, you can go back out for the second half and play without pressure " konuşmasını calm tonunda yapabiliriz.

Eğer ilk yarıya takım çok kötü oynayarak girdi ise (fark ne olursa olsun);  "I am far pleased from with what I just saw from this team " konuşmasını agresif bir tonda söyleyebiliriz eğer rakip en fazla bizim kadar güçlü ise.  Eğer bizden çok daha güçlü ise aynı konuşmayı passionate tonunda yapabiliriz.



Maç Sonu Takım Konuşmaları

Eğer maçı kazandıysak; "well done lads, that was a good win for us " konuşmasını assertive tonunda yapabiliriz eğer rakip en fazla bizim kadar güçlü ise.  Eğer bizden çok daha güçlü ise aynı konuşmayı passionate tonunda yapabiliriz.

Maçı berabere veya kaybettiysek; "I am not happy with your performance out there" konuşmasını passionate tonunda yapabiliriz eğer rakip en fazla bizim kadar güçlü ise. Eğer bizden çok daha güçlü ise "Putting the result aside, that was a pleasing performance" konuşmasını calm tonunda da söyleyebiliriz.

Maçı tanınmayacak kadar kötü oynayıp kaybettiysek; "I am not happy with your performance out there" konuşmasını agressive tonunda yapabiliriz eğer rakip en fazla bizim kadar güçlü ise. Eğer bizden çok daha güçlü ise aynı konuşmayı passionate tonunda yapabiliriz.




Not: Arkadaşlar lütfen emeğe saygı duyalım ve herhangi bir yerde paylaşacaksanız bile blogumuzun ismini kullanırsanız seviniriz...







0 yorum:

Yorum Gönder